Food Waste Campaigner (Public Affairs)

Amsterdam, Netherlands

Hé changemaker, heb je de ambitie om iedereen te inspireren om de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling? Draag jij al op allerlei mogelijke manieren bij aan het bouwen van een wereldwijde ‘food waste movement’? En heb jij het juiste netwerk om samen in actie te komen tegen voedselverspilling? Lees dan verder en ontdek of jij de de Food Waste Campaigner bent die we zoeken!

Too Good To Go is een snelgroeiende Deense scale-up en momenteel de wereldleider in het tegengaan van voedselverspilling in het ‘business-to-consumer’ segment. In januari 2018 zijn we ook in Nederland van start gegaan en dit gaat hard. Daarom breiden wij ons team op verschillende vlakken uit om samen de wereld een stukje beter te kunnen maken! Voor het Nederlandse team zijn we op zoek naar een unieke rol: Food Waste Campaigner.

Het team in Nederland - met ons kantoor in hartje Amsterdam - bestaat op dit moment uit 30 ‘Waste Warriors’. Het hele bedrijf bestaat uit +/- 300 mensen, verspreid over 11 landen in Europa.

Wat houdt het in?
Een ‘Food Waste Campaigner’ is een proactief en ondernemend persoon die ervoor zorgt dat Too Good To Go een optimale bijdrage levert aan de Food Waste Movement. Dit kan zijn door contacten met politiek, in het bedrijfsleven met MVO/CSR teams, met consumentenorganisaties maar ook op het gebied van educatie (van de basisschool tot aan de universiteit).

Het is jouw doel om het onderwerp voedselverspilling nog hoger op de maatschappelijke en politieke agenda te zetten. Als Food Waste Campaigner ben jij hierbij verantwoordelijk voor projecten op meerdere gebieden, die gelijktijdig worden uitgevoerd. De rol die je hierbij speelt kan variëren: van het uitdenken van een volledige strategie en bijbehorende projecten tot het aanleveren van materiaal. Je maakt hierbij handig gebruik van het netwerk dat je reeds hebt opgebouwd.

Requirements

Wat zijn de verantwoordelijkheden die o.a. horen bij deze rol?

In de strijd tegen voedselverspilling hebben wij als doel om een positieve verandering door te voeren in de gehele samenleving. Om dit nog grootschaliger aan te pakken, is het jouw taak als Food Waste Campaigner om daden bij woorden te voegen.

Om dit doel te bereiken focussen wij op de volgende vier pijlers:

 1. Politiek: Je bent het gezicht en de aanspreekpersoon voor de politiek als het gaat om voedselverspilling. Je zorgt dat bottlenecks voor het bereiken van onze missie in de politiek worden aangepakt.
 2. Educatie: Je gebruikt lesmateriaal van Too Good To Go om scholen op alle niveaus te inspireren om meer aandacht aan onze missie te geven in klaslokalen.
 3. Bedrijfsleven: Je bouwt een netwerk van MVO en CSR teams in Food bedrijven met als doel om hier partnerships mee aan te gaan en zo je impact te vergroten.
 4. Huishoudens: Je werkt samen met consumentenorganisaties en media om kennis te vergroten en gedrag te veranderen op de plek waar de meeste verspilling plaatsvindt: Thuis.

Wat vragen we van jou?

 • Je voelt je volledig thuis in een duurzame wereld en hebt bovendien kennis over het onderwerp voedselverspilling door eerdere opleidingen (HBO/WO) en meerdere jaren werkervaring;
 • Je hebt een netwerk in de food waste sector;
 • Ervaring met projectmanagement en het stellen van prioriteiten;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels (beide talen is een must!);
 • Een proactieve, zelfstandige hands-on mentaliteit. Je weet je verantwoordelijkheden te pakken;
 • Gepassioneerd & vastbesloten om het onderwerp voedselverspilling nog meer op de kaart te zetten;
 • Je woont in Amsterdam of omgeving;
 • Je bent stressbestendig en kunt goed prioriteiten stellen. We zijn een snelgroeiend bedrijf en alles ontwikkelt snel en continu. Daar moet je van houden 😊;
 • Ten slotte ben je onze ambassadeur: als echte Waste Warrior draag je onze filosofie en het merk enthousiast uit!

Benefits

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie gericht op Food Waste Movement, in een sociale start-up met een sterke missie, vol passie en met de ambitie om de wereld te verbeteren (en ja, dat menen we echt);
 • Een baan waarbij je dus echt iets kan betekenen;
 • De kans om te werken in een internationaal team, met kantoren in 11 landen (en groeiende);
 • Zelfstandigheid en veel eigen verantwoordelijkheid in je rol;
 • Centraal en bruisend kantoor in hartje Amsterdam
 • Een plek om het beste uit jezelf te halen!

Wil jij deel uitmaken van iets groots en herken je jezelf in bovenstaande punten? Solliciteer dan snel via de link hieronder door je CV en motivatiebrief naar ons te versturen.

Werktijden: fulltime (40 u p.w.)

Start datum: in overleg, maar we hebben genoeg te doen, dus ‘the sooner the better!’


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.